Loading...

Groene stroom Aalsmeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Aalsmeer vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Aalsmeer of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Aalsmeer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Aalsmeer vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend check je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Aalsmeer vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als water, aarde, bodem, wind, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (vuile energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Nij Beets vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Aalsmeer

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aalsmeer.

groene-stroom-aalsmeer

Een energieneutrale woning in Aalsmeer rond september 2022

D.m.v. deze website vergelijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Aalsmeer. Maar, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aalsmeer wordt steeds populairder. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en het dak isoleren. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij je leverancier. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Atag) uitgesloten. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Aalsmeer is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De totaalprijs ligt tussen de €2900 tot +/- €7000. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Heveadorp afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke partijen als Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Aalsmeer beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je bestaande pakket stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Aalsmeer aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hieronder enkele stroompakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Aalsmeer vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.