Loading...

Groene stroom Aadorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Aadorp vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Aadorp en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Aadorp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Aadorp vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Aadorp vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Niftrik vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Aadorp

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Almelo.

groene-stroom-aadorp

Een energieneutrale woning in Aadorp rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische info over groene stroom Aadorp. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aadorp wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Daartegenover, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Intergas) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Aadorp vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs varieert tussen €2600 t/m €6900. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Heukelum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Aadorp operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je bestaande levering stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Aadorp een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die mede hierdoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten vergelijk je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Aadorp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.