Loading...

Groene stroom Oudeschild Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte, wind. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Oudeschild vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Oudeschild en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oudeschild

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudeschild vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Oudeschild vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Energiedirect.nl voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Emmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oudeschild

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Texel.

groene-stroom-oudeschild

Een energieneutrale woning in Oudeschild rond juni 2024

Via onze website bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Oudeschild. Interessant, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudeschild zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en spouwmuren isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Daarentegen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie woning en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oudeschild is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De aanschafprijs schommelt tussen €2300 tot +/- €6600. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Aadorp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Engie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Oudeschild operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je actuele verbintenis beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Oudeschild een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen vergelijk je bijgaand vaak bestelde contracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker achterhaal je gemakkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Oudeschild vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.