Loading...

Groene stroom Emmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in mei 2021. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Emmen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Emmen en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Nuon, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Emmen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Emmen vergelijken (mei 2021)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Emmen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnementen van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bio, water, wind, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2021. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie t Harde vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Emmen

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-emmen

Een energieneutrale woning in Emmen rond mei 2021

Op deze pagina ontdek je bruikbare details over groene stroom Emmen. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Emmen zien we steeds meer. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Veel gehoord is “het gebruik van lichtdimmers” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Remeha, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Emmen is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3300 tot +/- €6400. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Niftrik afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke bedrijven als Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode zie je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Emmen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie actuele pakket stopzetten en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Emmen fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel gezinnen die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker reken je ‘t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen vergelijk je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vergelijk je vandaag nog welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Emmen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.