Loading...

Groene stroom t Harde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen schoner dan grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in t Harde vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in t Harde en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in t Harde

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in t Harde vergelijken (mei 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de relevante groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Direct groene stroom in t Harde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: korting bij Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hoornsterzwaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie t Harde

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Elburg.

groene-stroom-t-harde

Een energieneutrale woning in t Harde rond mei 2024

Door middel van onze website detecteer je praktische informatie over groene stroom t Harde. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in t Harde wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de verwarmingsbuizen isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij je leverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Remeha) uitgesloten. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in t Harde is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2800 tot +/- €7400. Dankzij de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in De Meern afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven als Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in t Harde actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: het huidige verbintenis beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie t Harde flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel families die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker achterhaal je rap welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen t Harde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.