Loading...

Groene stroom Hoornsterzwaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Hoornsterzwaag vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Hoornsterzwaag en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hoornsterzwaag

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoornsterzwaag vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Hoornsterzwaag vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Oxxio 3 jaar contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, aarde, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, kolen (grijze elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Woltersum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hoornsterzwaag

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-hoornsterzwaag

Een energieneutrale woning in Hoornsterzwaag rond september 2022

Met behulp van onze website lees je uitgebreide details over groene stroom Hoornsterzwaag. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoornsterzwaag wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Vaillant, Atag of AWB) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hoornsterzwaag kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €2300 t/m €7900. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Schardam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist partijen zoals Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hoornsterzwaag aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je huidige levering annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Hoornsterzwaag aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die daardoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vind je hierna veel gekozen energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vind je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hoornsterzwaag vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.