Loading...

Groene stroom Schardam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Schardam vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Schardam of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Schardam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schardam vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Schardam vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: prijzen vergelijken van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, wind, water, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Hagestein vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Schardam

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zeevang.

groene-stroom-schardam

Een energieneutrale woning in Schardam rond juni 2024

Met behulp van onze website bekijk je belangrijke info over groene stroom Schardam. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schardam is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Nefit, AWB of Remeha) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schardam kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs varieert tussen €3100 en €7200. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Berkel-Enschot afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Schardam aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: het huidige pakket annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Schardam flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel consumenten die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker detecteer je simpelweg welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Schardam vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.