Loading...

Groene stroom Hagestein Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, waterkracht, zon, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Hagestein vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Hagestein en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hagestein

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hagestein vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Hagestein vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Vredepeel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hagestein

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Vianen.

groene-stroom-hagestein

Een energieneutrale woning in Hagestein rond april 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl check je handige informatie over groene stroom Hagestein. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hagestein wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en geen open haard gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hagestein kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op stroomkosten. De kostprijs schommelt tussen €3900 tot +/- €7500. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oudesluis afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hagestein actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: jullie bestaande contract beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hagestein fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel klanten die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten ontdek je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je moeiteloos welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Hagestein vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.