Loading...

Groene stroom Vredepeel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Vredepeel vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Vredepeel en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Vredepeel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vredepeel vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Vredepeel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: groene stroom Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, water, wind, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Lattrop-Breklenkamp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Vredepeel

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-vredepeel

Een energieneutrale woning in Vredepeel rond juni 2024

Met behulp van deze website lees je praktische informatie over groene stroom Vredepeel. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vredepeel wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en de gevels isoleren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Maar, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (AWB, Intergas, Nefit, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je woning en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vredepeel is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Bovendien reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3300 – €6200. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Emst afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Vredepeel actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je actuele contract annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Vredepeel flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten vergelijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check zie je gemakkelijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Vredepeel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.