Loading...

Groene stroom Geulle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Geulle vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Geulle en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Geulle

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Geulle vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Geulle vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per postcode in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: oversluiten Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Varsseveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Geulle

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Meerssen.

groene-stroom-geulle

Een energieneutrale woning in Geulle rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare details over groene stroom Geulle. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geulle wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij je maatschappij. Intussen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Geulle is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3000 en €6100. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oosterland afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Powerpeers, Engie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Geulle beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie bestaande pakket opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. De volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Geulle sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer families die om deze reden oversluiten naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hieronder toonaangevende energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je simpelweg welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Geulle vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.