Loading...

Groene stroom Oosterland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oosterland vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Oosterland en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oosterland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterland vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna detecteer je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Oosterland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woongebied in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Leon Zeewolde oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Duizel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Oosterland

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-oosterland

Een energieneutrale woning in Oosterland rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je praktische info over groene stroom Oosterland. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oosterland wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en korter douchen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Desondanks, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele cv-ketel (van AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oosterland vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De aanschafprijs schommelt tussen €2500 tot €7300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zenderen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Oosterland aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Oosterland fors lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten bekijk je hierna enkele stroomcontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker achterhaal je zonder problemen welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Oosterland vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.