Loading...

Groene stroom Hertme Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hertme vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hertme of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hertme

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hertme vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Hertme vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vandebron contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Weteringbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hertme

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borne.

groene-stroom-hertme

Een energieneutrale woning in Hertme rond juli 2024

Met behulp van deze webpagina check je handige info over groene stroom Hertme. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hertme wint aan interesse. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Daarentegen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hertme vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €3600 tot +/- €6500. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Rijnsaterwoude afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hertme operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement beëindigen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hertme een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden oversluiten naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen stroompakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker check je moeiteloos welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Hertme vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.