Loading...

Groene stroom Rijnsaterwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Rijnsaterwoude vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Rijnsaterwoude en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Rijnsaterwoude

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijnsaterwoude vergelijken (november 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Rijnsaterwoude vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Lees nu verder over groene energie Geulle vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Rijnsaterwoude

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-rijnsaterwoude

Een energieneutrale woning in Rijnsaterwoude rond november 2022

Op onze website vind je uitgebreide details over groene stroom Rijnsaterwoude. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rijnsaterwoude zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en niet een te grote koelkast kopen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Atag) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het product heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rijnsaterwoude is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. Het tarief varieert tussen de €2800 tot +/- €7600. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bad Nieuweschans afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Rijnsaterwoude operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je lopende levering annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Rijnsaterwoude flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel klanten die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check bekijk je probleemloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Rijnsaterwoude vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.