Loading...

Groene stroom Bad Nieuweschans Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Bad Nieuweschans vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Bad Nieuweschans of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Bad Nieuweschans

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bad Nieuweschans vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Bad Nieuweschans vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: voordelig tarief Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Oosterland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Bad Nieuweschans

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-bad-nieuweschans

Een energieneutrale woning in Bad Nieuweschans rond mei 2024

Op onze website bekijk je praktische informatie over groene stroom Bad Nieuweschans. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bad Nieuweschans is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere de verwarming omlaag doen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Intussen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke cv-ketel (van Atag, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Bad Nieuweschans kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €2700 tot +/- €6200. Via de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ittervoort afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Bad Nieuweschans voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jouw lopende abonnement opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Bad Nieuweschans een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten vind je onderstaand enkele stroompakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check vind je direct welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Bad Nieuweschans vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.