Loading...

Groene stroom Ittervoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Ittervoort vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ittervoort en check de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ittervoort

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ittervoort vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Ittervoort vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Qwint variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, aarde, bio, bodem, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, kolen, steenkool (grijze energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Zenderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ittervoort

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leudal.

groene-stroom-ittervoort

Een energieneutrale woning in Ittervoort rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische details over groene stroom Ittervoort. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ittervoort wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Atag) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ittervoort kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen €3100 en €7000. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Sevenum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode spot je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Ittervoort voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jouw lopende verbintenis stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Ittervoort sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten vind je bijgaand vaak bestelde pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je meteen welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ittervoort vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.