Loading...

Groene stroom Son Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene stroom checker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Son vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Son en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Son

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Son vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vind je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Son vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: aanbiedingen van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hertme vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Son

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Son en Breugel.

groene-stroom-son

Een energieneutrale woning in Son rond december 2022

D.m.v. deze website check je belangrijke details over groene stroom Son. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Son zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “korter douchen” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij een maatschappij. Daarentegen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Nefit of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Son is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen €4500 tot +/- €7200. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Buchten afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Son aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je lopende abonnement annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Son aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten bekijk je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check check je ogenblikkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Son vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.