Loading...

Groene stroom Buchten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, stabiele bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, wind, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Buchten vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Buchten of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Buchten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Buchten vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap check je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Buchten vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract afsluiten bij Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, wind, aarde, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Rijnsaterwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Buchten

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-buchten

Een energieneutrale woning in Buchten rond september 2022

Op basis van deze website check je bruikbare uitleg over groene stroom Buchten. Maar, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Buchten is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “de verwarming omlaag doen” en de kachel `s nachts uit zetten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Remeha, Nefit of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Buchten kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De investering ligt tussen de €2400 tot €6600. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lexmond afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Buchten voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je bestaande contract ontbinden en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Buchten aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde pakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check vind je snel welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Buchten vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.