Loading...

Groene stroom Lexmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Lexmond vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Lexmond en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Lexmond

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lexmond vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Lexmond vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energieflex actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, aarde, zon, wind, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Bad Nieuweschans vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Lexmond

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zederik.

groene-stroom-lexmond

Een energieneutrale woning in Lexmond rond mei 2024

Aan de hand van deze pagina ontdek je bruikbare info over groene stroom Lexmond. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lexmond wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke verwarmingsketel (als Atag, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lexmond vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De kostprijs varieert tussen de €2700 tot €7500. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Tilligte afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen zoals Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Lexmond operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie bestaande verbintenis ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Lexmond een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige contracten ontdek je hierna de meest populaire abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Lexmond vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.