Loading...

Groene stroom Oudenbosch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oudenbosch vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Oudenbosch of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oudenbosch

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudenbosch vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Nu groene stroom in Oudenbosch vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Budget Energie voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Elsendorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudenbosch

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Halderberge.

groene-stroom-oudenbosch

Een energieneutrale woning in Oudenbosch rond april 2024

Middels deze pagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Oudenbosch. Maar, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oudenbosch wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “let op het energielabel” en repareer je kraan als deze lekt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je aanbieder. Intussen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Remeha) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oudenbosch vergt een hele investering. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €2600 en €7800. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Noord-Brabant afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oudenbosch operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jouw lopende abonnement ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oudenbosch aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je hieronder enkele pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker vergelijk je ogenblikkelijk welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oudenbosch vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.