Loading...

Groene stroom Elsendorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door de duurzame energie check kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Elsendorp vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Elsendorp en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Elsendorp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Elsendorp vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Elsendorp vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnementen van De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Swalmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Elsendorp

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Gemert-Bakel.

groene-stroom-elsendorp

Een energieneutrale woning in Elsendorp rond december 2022

Aan de hand van onze website vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Elsendorp. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Elsendorp wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als AWB, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie huis en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Elsendorp vergt een hele investering. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €2300 tot €6300. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Nieuwolda afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref je à la minute welke groene stroom aanbieders in Elsendorp actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis opzeggen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Elsendorp aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten bekijk je hieronder veel gekozen abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je à la minute welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Elsendorp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.