Loading...

Groene stroom Wjelsryp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, stabiele bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Wjelsryp vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Wjelsryp of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wjelsryp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wjelsryp vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Wjelsryp vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Metslawier vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wjelsryp

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-wjelsryp

Een energieneutrale woning in Wjelsryp rond december 2023

Met onze website vind je praktische details over groene stroom Wjelsryp. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wjelsryp is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wjelsryp is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op stroomkosten. Het tarief varieert tussen de €3500 – €7500. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Haaren afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Wjelsryp actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie actuele levering ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Je aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Wjelsryp sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check zie je ogenblikkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Wjelsryp vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.