Loading...

Groene stroom Metslawier Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Metslawier vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Metslawier of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Metslawier

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Metslawier vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap detecteer je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Simpel groene stroom in Metslawier vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vattenfall groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bodem, aarde, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Bornerbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Metslawier

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-metslawier

Een energieneutrale woning in Metslawier rond december 2023

D.m.v. deze webpagina vergelijk je nuttige details over groene stroom Metslawier. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Metslawier wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende cv-ketel (van Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Metslawier kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €2400 – €7000. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Voorst Oude Ijsselstreek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen als Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode check jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Metslawier operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Metslawier sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten vind je onderstaand enkele pakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker detecteer je spoedig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Metslawier vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.