Loading...

Groene stroom Voorst Oude Ijsselstreek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Voorst Oude Ijsselstreek vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Voorst Oude Ijsselstreek en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Voorst Oude Ijsselstreek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Voorst Oude Ijsselstreek vergelijken (november 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan check je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Voorst Oude Ijsselstreek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie-aanbieder Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Langelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Voorst Oude Ijsselstreek

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-voorst-oude-ijsselstreek

Een energieneutrale woning in Voorst Oude Ijsselstreek rond november 2023

D.m.v. deze webpagina lees je uitgebreide info over groene stroom Voorst Oude Ijsselstreek. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Voorst Oude Ijsselstreek wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij een maatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Voorst Oude Ijsselstreek vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op stroomkosten. De totaalprijs ligt tussen de €3700 t/m €7200. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Elsendorp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Voorst Oude Ijsselstreek operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: het huidige verbintenis opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Voorst Oude Ijsselstreek aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel mensen die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten ontdek je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check zie je vandaag nog welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Voorst Oude Ijsselstreek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.