Loading...

Groene stroom Langelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Langelo vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Langelo en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Langelo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Langelo vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Langelo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Kies meteen voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Coteq Netbeheer welkomstkorting juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodem, water, bio, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Andel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Langelo

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-langelo

Een energieneutrale woning in Langelo rond juni 2024

Middels onze website vergelijk je nuttige details over groene stroom Langelo. Echter, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Langelo zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Langelo is duur. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3600 tot €7300. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Swalmen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder aanbieders zoals Eneco, Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Langelo operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele contract beëindigen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Langelo aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je hieronder enkele energiecontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vergelijk je probleemloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Langelo vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.