Loading...

Groene stroom Andel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Andel vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Andel en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Andel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Andel vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Andel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: goedkope tarieven Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bio, wind, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Odoornerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Andel

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Woudrichem.

groene-stroom-andel

Een energieneutrale woning in Andel rond december 2022

Door middel van deze website detecteer je nuttige details over groene stroom Andel. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Andel wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “kouder douchen” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energiebedrijf. Echter, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Andel is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op energienota. De aanschafprijs ligt tussen de €2300 t/m €6600. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hooglanderveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je nu welke groene stroom aanbieders in Andel operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie bestaande abonnement stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Andel flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten bekijk je onderstaand enkele stroomcontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker ontdek je meteen welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Andel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.