Loading...

Groene stroom Hooglanderveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Hooglanderveen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hooglanderveen of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hooglanderveen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hooglanderveen vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Hooglanderveen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Innova Energie 3 jaar contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bio, wind, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Woerdense Verlaat vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hooglanderveen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Amersfoort.

groene-stroom-hooglanderveen

Een energieneutrale woning in Hooglanderveen rond mei 2024

Met behulp van deze pagina check je bruikbare details over groene stroom Hooglanderveen. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hooglanderveen is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en een hr-ketel gebruiken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij het leverancier. Desondanks, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hooglanderveen vergt een hele investering. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. De prijs ligt zo tussen de €2500 t/m €7000. Mede door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Schagen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders zoals Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref je direct welke groene stroom aanbieders in Hooglanderveen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: het actuele contract annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hooglanderveen flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten bekijk je bijgaand vaak bestelde energiepakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je gemakkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Hooglanderveen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.