Loading...

Groene stroom Woerdense Verlaat Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan je nu alle groene energieleveranciers in Woerdense Verlaat vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Woerdense Verlaat of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Woerdense Verlaat

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Woerdense Verlaat vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Woerdense Verlaat vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Middelburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Woerdense Verlaat

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Nieuwkoop.

groene-stroom-woerdense-verlaat

Een energieneutrale woning in Woerdense Verlaat rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige toelichting op groene stroom Woerdense Verlaat. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Woerdense Verlaat is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jullie maatschappij. Evengoed, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) verboden. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Woerdense Verlaat is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs ligt tussen de €4100 tot +/- €7900. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Haarlemmerliede afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie je vlug welke groene stroom aanbieders in Woerdense Verlaat voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je lopende levering ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Woerdense Verlaat sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten bekijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je meteen welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Woerdense Verlaat vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.