Loading...

Groene stroom Haarlemmerliede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Haarlemmerliede vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Haarlemmerliede of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Haarlemmerliede

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Haarlemmerliede vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Haarlemmerliede vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Vorchten vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Haarlemmerliede

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

groene-stroom-haarlemmerliede

Een energieneutrale woning in Haarlemmerliede rond oktober 2023

Middels deze pagina vind je nuttige toelichting op groene stroom Haarlemmerliede. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haarlemmerliede wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Onder andere de oven efficiënt gebruiken” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Haarlemmerliede kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3900 – €6600. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ouderkerk aan de Amstel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Haarlemmerliede voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je lopende pakket annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Haarlemmerliede fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige contracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je moeiteloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Haarlemmerliede vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.