Loading...

Groene stroom Vorchten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Middels onze groene stroom checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Vorchten vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Vorchten en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Vorchten

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vorchten vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je alle groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Vorchten vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie-aanbieder Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Langeveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Vorchten

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Heerde.

groene-stroom-vorchten

Een energieneutrale woning in Vorchten rond juni 2024

Op basis van onze website detecteer je alle informatie over groene stroom Vorchten. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vorchten wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers” en niet een te grote koelkast kopen. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energieleverancier. Evenwel, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Atag) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vorchten kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op kosten van energie. De kostprijs ligt in de range tussen de €4500 en €6400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Elspeet afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Vorchten beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je bestaande levering ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Vorchten flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen bekijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Vorchten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.