Loading...

Groene stroom Langeveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Langeveen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Langeveen of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Langeveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Langeveen vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Langeveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Budget Energie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, wind, water, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Andijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Langeveen

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-langeveen

Een energieneutrale woning in Langeveen rond september 2022

D.m.v. deze website vind je bruikbare details over groene stroom Langeveen. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Langeveen wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en dekens op de bank leggen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energiebedrijf. Daarentegen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Langeveen is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €2400 en €6300. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Swifterbant afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij nu welke groene stroom aanbieders in Langeveen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je lopende abonnement ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Langeveen flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen vergelijk je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker detecteer je snel welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Langeveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.