Loading...

Groene stroom Middelburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel schoner dan grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Middelburg vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Middelburg of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Middelburg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Middelburg vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Middelburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per regio in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Pure Energie groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bosch en Duin vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Middelburg

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Middelburg.

groene-stroom-middelburg

Een energieneutrale woning in Middelburg rond april 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je bruikbare informatie over groene stroom Middelburg. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Middelburg is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele cv-ketel (van Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Middelburg is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4000 tot €7900. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Vorchten afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist leveranciers als Qurrent, Engie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Middelburg beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je lopende pakket annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Middelburg een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel mensen die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten bekijk je onderstaand enkele energiepakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker ontdek je simpelweg welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Middelburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.