Loading...

Groene stroom Bosch en Duin Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Bosch en Duin vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Bosch en Duin of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bosch en Duin

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bosch en Duin vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Via subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Bosch en Duin vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, water, zon, wind, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, petroleum (vuile stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Puttershoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Bosch en Duin

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zeist.

groene-stroom-bosch-en-duin

Een energieneutrale woning in Bosch en Duin rond mei 2024

Met deze website vind je belangrijke toelichting op groene stroom Bosch en Duin. Echter, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bosch en Duin is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere een efficiënte douchekop kopen” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Remeha) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je huis en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bosch en Duin is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €3400 tot +/- €6800. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Langeveen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Bosch en Duin actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bosch en Duin een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten ontdek je hierna toonaangevende contracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker vergelijk je à la minute welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bosch en Duin vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.