Loading...

Groene stroom Schagen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Schagen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Schagen of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Schagen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Schagen vergelijken (februari 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Schagen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: prijzen vergelijken van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bodem, wind, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Haarlemmerliede vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Schagen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-schagen

Een energieneutrale woning in Schagen rond februari 2024

Met behulp van deze website detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Schagen. Maar, waarom stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schagen is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “kouder douchen” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Intussen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schagen vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €4000 tot +/- €7600. Met behulp van de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bergentheim afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Schagen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: het huidige levering opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Schagen flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je rap welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Schagen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.