Loading...

Groene stroom Odijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kan jij direct alle groene energieleveranciers in Odijk vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Odijk of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Odijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Odijk vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Odijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: De Vastelastenbond kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, water, zon, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Diffelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Odijk

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bunnik.

groene-stroom-odijk

Een energieneutrale woning in Odijk rond juli 2024

Via onze website bekijk je alle toelichting op groene stroom Odijk. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Odijk wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en de gordijnen dicht doen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (AWB, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Odijk vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. Het tarief ligt tussen de €4500 t/m €7600. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Wjelsryp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Odijk voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je actuele verbintenis ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Odijk aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele contracten tref je onderstaand veel gekozen contracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je meteen welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Odijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.