Loading...

Groene stroom Diffelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Diffelen vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Diffelen of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Diffelen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Diffelen vergelijken (juli 2021)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Diffelen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Ook interessant: groene energie Sint Annen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Diffelen

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-diffelen

Een energieneutrale woning in Diffelen rond juli 2021

Op Groenestroomaanbieding.nl lees je alle info over groene stroom Diffelen. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Diffelen wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “apparaten uitschakelen” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Intussen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Atag, Intergas of Vaillant) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Diffelen is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2800 – €6400. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Metslawier afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Diffelen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande levering ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Diffelen sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die daardoor switchen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten ontdek je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker bekijk je nu welke pakketten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Diffelen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.