Loading...

Groene stroom Sint Annen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan je rap alle groene energieleveranciers in Sint Annen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Sint Annen of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Sint Annen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Annen vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vergelijk je alle groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Sint Annen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie via Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, wind, bio, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Heerle vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Sint Annen

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ten Boer.

groene-stroom-sint-annen

Een energieneutrale woning in Sint Annen rond april 2024

Met deze website ontdek je handige info over groene stroom Sint Annen. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Annen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en de kachel `s nachts uit zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het leverancier. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sint Annen is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energierekening. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2800 t/m €7100. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bornerbroek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Sint Annen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: jouw lopende levering beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Sint Annen sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je onderstaand enkele stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je nu welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Sint Annen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.