Loading...

Groene stroom Heerle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Heerle vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Heerle en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Heerle

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heerle vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Heerle vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals wind, water, bodem, aarde, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Wedde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Heerle

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Roosendaal.

groene-stroom-heerle

Een energieneutrale woning in Heerle rond september 2022

D.m.v. deze webpagina vind je nuttige info over groene stroom Heerle. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heerle is onderwerp van gesprek. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Nefit, Atag of Vaillant) verbannen. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Heerle vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €2900 – €7600. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Puth afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Heerle voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Heerle aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer families op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen vergelijk je hieronder enkele contracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker ontdek je nu welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Heerle vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.