Loading...

Groene stroom Puth Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner dan grijze elektra dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Puth vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Puth of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Puth

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Puth vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Puth vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woongebied in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vrijopnaam voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bodem, wind, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Friens vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Puth

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schinnen.

groene-stroom-puth

Een energieneutrale woning in Puth rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl check je uitgebreide info over groene stroom Puth. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Puth zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Puth is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €3900 en €7500. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Andel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Puth operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: jullie actuele levering ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Puth flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je vlug welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Puth vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.