Loading...

Groene stroom Friens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Friens vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Friens of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Friens

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Friens vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Friens vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: opzeggen Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Tripscompagnie vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Friens

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-friens

Een energieneutrale woning in Friens rond april 2024

Aan de hand van deze webpagina check je bruikbare info over groene stroom Friens. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Friens wordt steeds populairder. Een huis als dit implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Maar, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Atag) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Friens is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3800 en €6700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Odoornerveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke bedrijven als Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Friens operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je actuele contract stopzetten en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Friens fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten bekijk je onderstaand veel gekozen pakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je simpelweg welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Friens vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.