Loading...

Groene stroom Surhuizum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Door onze groene energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Surhuizum vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Surhuizum of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Surhuizum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Surhuizum vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Direct groene stroom in Surhuizum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: korting bij Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, kolen, steenkool (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Hooghalen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Surhuizum

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-surhuizum

Een energieneutrale woning in Surhuizum rond september 2022

Met deze website detecteer je praktische uitleg over groene stroom Surhuizum. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Surhuizum wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere let op het energielabel” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Surhuizum vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3400 tot +/- €7900. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in De Hoeve afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral partijen als Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Surhuizum aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: het actuele pakket ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Surhuizum sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer klanten die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten vind je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker zie je direct welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Surhuizum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.