Loading...

Groene stroom Borgsweer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Borgsweer vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Borgsweer en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Borgsweer

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Borgsweer vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Borgsweer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bio, aarde, water, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Purmer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Borgsweer

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-borgsweer

Een energieneutrale woning in Borgsweer rond september 2022

D.m.v. deze website check je bruikbare informatie over groene stroom Borgsweer. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Borgsweer is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en een teil gebruiken voor de afwas. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het leverancier. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, Remeha, AWB of Intergas) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Borgsweer kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €2600 tot €6600. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Langbroek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Borgsweer actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je lopende contract annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Borgsweer aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel families die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hieronder de meest populaire contracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check detecteer je vlug welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Borgsweer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.