Loading...

Groene stroom Purmer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Purmer vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Purmer en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Purmer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Purmer vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Purmer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qwint voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Foxwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Purmer

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Edam-Volendam.

groene-stroom-purmer

Een energieneutrale woning in Purmer rond september 2022

Middels deze website bekijk je handige info over groene stroom Purmer. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Purmer wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het leverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van Intergas, AWB, Nefit, Atag of Vaillant) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Purmer vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €2400 – €7800. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Amsterdam afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties als Qurrent, Pure Energie, Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Door je postcode in te vullen detecteer jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Purmer operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande pakket annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Purmer fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel consumenten die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten bekijk je hieronder veel gekozen contracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je meteen welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Purmer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.