Loading...

Groene stroom Foxwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Foxwolde vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Foxwolde of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Foxwolde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Foxwolde vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vind je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Foxwolde vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Ga voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Toornwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Foxwolde

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-foxwolde

Een energieneutrale woning in Foxwolde rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische toelichting op groene stroom Foxwolde. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Foxwolde is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “kouder douchen” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het leverancier. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Foxwolde vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen €3900 en €7300. Via de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Odijk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Foxwolde voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: je bestaande pakket opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Foxwolde fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je spoedig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Foxwolde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.