Loading...

Groene stroom Toornwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Toornwerd vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Toornwerd en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Toornwerd

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Toornwerd vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Toornwerd vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Joure vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Toornwerd

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-toornwerd

Een energieneutrale woning in Toornwerd rond mei 2024

Met onze website vergelijk je alle toelichting op groene stroom Toornwerd. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Toornwerd wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en de gordijnen dicht doen. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Evenwel, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Toornwerd kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De kostprijs varieert tussen €4400 en €6000. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Diffelen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Toornwerd voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je bestaande levering ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Toornwerd sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer families die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten ontdek je hieronder enkele stroomcontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vergelijk je meteen welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Toornwerd vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.