Loading...

Groene stroom Joure Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Joure vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Joure of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Joure

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Joure vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Joure vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Anode Energie aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, waterkracht, windenergie, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zoelmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Joure

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-joure

Een energieneutrale woning in Joure rond december 2023

Aan de hand van deze website vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Joure. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Joure wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere let op het energielabel” en een hr-ketel gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB) uitgesloten. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Joure kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen €2700 – €6800. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sint Annen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties als Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Joure operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je bestaande verbintenis opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Joure flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen vind je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check ontdek je eenvoudig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Joure vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.