Loading...

Groene stroom Zoelmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van schone, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Zoelmond vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Zoelmond en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Zoelmond

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zoelmond vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Zoelmond vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, bodem, wind, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nes vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zoelmond

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-zoelmond

Een energieneutrale woning in Zoelmond rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Zoelmond. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zoelmond wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Echter, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Nefit, Atag of Remeha) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zoelmond kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Bovendien verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De inkoopprijs varieert tussen €2700 en €6100. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Heerle afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken check je à la minute welke groene stroom aanbieders in Zoelmond actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Je aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zoelmond fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je hieronder enkele stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je binnen no-time welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Zoelmond vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.