Loading...

Groene stroom Simpelveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, zon, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Simpelveld vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Simpelveld en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Simpelveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Simpelveld vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Simpelveld vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie via Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Heerewaarden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Simpelveld

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Simpelveld.

groene-stroom-simpelveld

Een energieneutrale woning in Simpelveld rond december 2023

Op basis van deze pagina vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Simpelveld. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Simpelveld wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een aanbieder. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Atag, Vaillant, AWB, Intergas of Nefit) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Simpelveld is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. De investering schommelt tussen €3900 tot €6000. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Borgsweer afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal je nu welke groene stroom aanbieders in Simpelveld operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket ontbinden en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Simpelveld sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je onderstaand vaak bestelde pakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker bekijk je zonder problemen welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Simpelveld vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor stroom en gas.