Loading...

Groene stroom Jonkersvaart Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Jonkersvaart vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Jonkersvaart en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Jonkersvaart

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Jonkersvaart vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Jonkersvaart vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Cogas variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardgas, kolen (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Zijdewind vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Jonkersvaart

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Marum.

groene-stroom-jonkersvaart

Een energieneutrale woning in Jonkersvaart rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Jonkersvaart. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Jonkersvaart is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Jonkersvaart kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. Het tarief ligt tussen de €4400 – €7600. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Simpelveld afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Jonkersvaart beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige levering ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De toekomstige energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Jonkersvaart sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten vind je hierna toonaangevende pakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check check je vandaag nog welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Jonkersvaart vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.