Loading...

Groene stroom Zijdewind Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Zijdewind vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Zijdewind en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zijdewind

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zijdewind vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Zijdewind vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (vuile stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Neeritter vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zijdewind

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-zijdewind

Een energieneutrale woning in Zijdewind rond juli 2024

Op deze pagina bekijk je alle info over groene stroom Zijdewind. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zijdewind wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Evenwel, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zijdewind kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €4300 en €7500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Heerewaarden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers als Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Zijdewind actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je huidige pakket annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Zijdewind een stuk lager dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten tref je onderstaand veel gekozen abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker detecteer je vlug welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Zijdewind vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.