Loading...

Groene stroom Neeritter Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Neeritter vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Neeritter of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Neeritter

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Neeritter vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Neeritter vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: E.ON vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, zon, aarde, bodem, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Burgerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Neeritter

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-neeritter

Een energieneutrale woning in Neeritter rond juni 2024

Door middel van deze website bekijk je handige details over groene stroom Neeritter. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Neeritter is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “korter douchen” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij je aanbieder. Echter, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Nefit, Atag, AWB, Vaillant of Remeha) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Neeritter kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energierekening. De kostprijs varieert tussen €2900 tot €6100. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wateringen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke organisaties zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Neeritter voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: het huidige pakket opzeggen en nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Neeritter sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel mensen die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker achterhaal je zonder problemen welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Neeritter vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.